Tijdens de vakantie is onze warme maaltijd toch wel erg belangrijk. Tot op heden hebben we ons met 1 brander (MSR) weten te redden. We = wij + 2 kleine kids. Vanwege het gemak grijpen we vaak naar de spagetteria's, instant-stampotten (die overigens steeds moeilijker te vinden zijn) en de vacuumverpakte maaltijden van Struik. Komkommertje of tomaatje erbij en we zijn klaar.
We koken ook wel eens wat uitgebreider. Rijst of pasta kun je goed aan de kook brengen en laten garen in een slaapzak. Ook een kaasfondue is een aanrader!
De hoeveelheid brood ligt bij ons ook veel hoger dan normaal. Tubes voor beleg gebruik ik al jaren niet meer. In de fietstas gaat een potje beleg net zo gemakkelijk mee en het scheelt heel wat geklieder.
En dan natuurlijk de tussendoortjes. Fijn dat er steeds meer mueslireep-achtige dingen op de markt komen! Wij gaan uit van zeker 4 ‘snacks’ per persoon per dag. We nemen altijd een flinke tas mee; vorig jaar in Denemarken konden we nauwelijks geschikte repen vinden (het hangt er wel vanaf waar je bent in D'marken!). De mueslirepen van de Aldi en het Kruidvat zijn prima en zijn een stuk goedkoper dan elders! Ook gaat er altijd wat gedroogd fruit mee, een salamiworst, snickers, sultana's, liga's, druivensuiker etc. We houden wel van wat afwisseling.
Bij onze middagboterham maken we vaak een cup-a-soupje. Goed voor zout en vochtgehalte. Water maken we vaak 's ochtends al warm en gaat in de thermoskan mee.
Ik lees trouwens net de nieuwe Op Pad. Een uitgebreid artikel over koken onderweg met allerlei websites met recepten. Erg leuk!