=16pxEen heerlijke kerstvakantie bij FINCA SERRATO, proeven van de kerstsfeer in Málaga en genieten van de gezelligheid, omgeven door kerstverlichting, en dat in een mild klimaat! Begin november wordt al begonnen met het aanbrengen van de spectaculaire verlichting. Met de kerst wordt Malaga versierd met meer dan vier miljoen (!) lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor.Net als andere jaren, gaat ook dit jaar de kerstverlichting op de laatste vrijdag van november om 19:00 uur aan. Het ontsteken van de lampjes in Málaga is traditioneel een taak van de burgemeester. Vanaf dat moment zal de verlichting dagelijks branden tot Driekoningen op 6 januari, de dag waarop de kinderen kadootjes krijgen, zoals in Nederland met Sinterklaas.De bekendste straten van Málaga zijn ‘s avonds bijna net zo licht als overdag. Boven Paseo del Parque hangen om de paar meter constructies boven de weg met verlichte vormen. Het levert fotogenieke plaatjes op.

Op Alameda Principal wordt dankbaar gebruik gemaakt van de grote bomen. De stammen en de taken zijn gewikkeld in een net met lampjes. Het geeft een prachtig effect in het donker. Natuurlijk is ook Calle Larios, net als de omliggende straten, voorzien van kerstverlichting.

Op een aantal pleinen staan hoge constructies in de vorm van een kerstboom. Daarnaast zijn er kleine boompjes met verlichting neergezet. Op Plaza de Constitución staat de grootste kerstboom en vele Malaquenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond.

Wij hebben complete fietsarrangementen op onze B&B, voor zowel In Malaga als de omgeving Malaga.

Voor meer informatie: www.fincaserrato.com