fietsen tussen trekkershutten

  • Frank

    Volgend jaar willen we van trekkershut naar trekkershut rijden. Dit met onze twee kinderen.

    Wie weet hoe dit goed te organiseren , heeft ervaring, kent hiervoor een adres (of ietsdergelijks) van een reisorganisatie.

  • Marjan

    Hallo Frank,

    Wij willen voorjaar 2003 ook van trekkershut naar trekkershut fietsen. Omdat dit voor ons de eerste keer is, doen we een rondje Drenthe. Dit is voor ons dicht bij omdat we daar ook wonen. Je kunt eens kijken of trekkershut.nl. Hier kun je ze per provintie zoeken, handig als je de route al weet. In Woerden zit de fietsvakantiewinkel, niet zo ver weg voor jullie, maar dat wist je waarschijnlijk al.

    Nou succes met jullie fietstocht, groetjes Marjan.

  • Kees Grabijn

    Beslist een leuk idee en goed te doen. Wel is het aan te raden om van tevoren een te fietsen route te bepalen (of te kopen) en daarop aangeven waar je ongeveer wilt overnachten; op trekkershut.nl kan je alle trekkershutten in de Benelux vinden. Omdat de campings, met deze hutten, er meestal maar 2 of 3 hebben staan, zijn deze soms volgeboekt en verder zoeken (zeker met kinderen) is niet altijd een succes als je 's-avonds moe bent. De elf-stedentocht is b.v. een leuke tocht. Veel plezier.

  • Ben Vink

    Beste Frank,

    We hebben dit twee maal in Nederland gedaan met en kind van 9 jaar.

    We hadden een gidsje gehaald met alle trekkershutten erin van heel Nederland.

    Ik heb een acceptabele route uitgestippeld van Arnhem via Achterhoek, Twente Giethoorn richting Leeuwarden, Enkhuizen Amsterdam, Naarden en zo weer terug.

    Iedere etappe niet meer dan ong. 50 km. Soms ergens één dag soms twee . Meer dan twee overnachtingen mocht dacht ik niet. De planning opgestuurd naar de reserveercentrale. En dan afwachten. Soms was iets al vol en dan weer een andere route route gemaakt tot alles klopte. We hebbe een schitternde vakantie gehad. Het jaar daarop zijn we naar Texel gefietst,via Den Haag , Breda Den Bosch weer terug naar Arnhem.

    Het enige probleem met de hutjes is dat als het heel leuk is ergens je toch weer moet vertrekken als het niet vrij is je meot weer verder. Ook bij ziekte onderweg kun je pech hebben .

    Veel plezier.

    Wil je meer weten mail maar.Frank schreef:

    >

    > Volgend jaar willen we van trekkershut naar trekkershut

    > rijden. Dit met onze twee kinderen.

    > Wie weet hoe dit goed te organiseren , heeft ervaring, kent

    > hiervoor een adres (of ietsdergelijks) van een reisorganisatie.

  • Wim Vissers

    Beste Frank

    Toevallig willen wij dat deze zomer ook gaan doen. Bij de ANWB hebben wij een boekje gekocht waar verschillende mogelijkheden voor overnachtingen instaan.

    De naam van het boekje is: “Goedkoop overnachten”.

    Daarin staan alle trekkershutten en jeugdherbergen van Nederland in, bovendien diverse Pensions, Nivon-huizen, bed en breakfast en hotels.

    Wel alles van tevoren afspreken. veel succes